------

Emir'ul Müminin'den Bayram Mesajı



Molla Ömer, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin barış için gündeme getirdiği müzakereye karşı çıktığını, sivillerin yoğun olduğu bölgelerdeki saldırıları, Taliban'ın gerçekleştirmediğini açıkdadı.

Afganistan İslam Emiri Molla Ömer’in Kurban bayramı münasebetiyle yayınladığı açıklamasında, Hamid Karzai’nin müzakere çağrısını kabul etmediğini açıkladı.

Molla Ömer açıklamasına, Amerika’nın Afganistan’da planladığı seçim komplosunu başarısızlığa uğratan Afganistan halkına teşekkür ederek başladı. Molla Ömer “Mücahid halkımızın bu desteği devam ettiği sürece Allah, onların ülkeyi ve dinimizi hedef alan tüm komplolarını açığa çıkartacak ve başarısızlığa uğratılacaktır. İslami emellerinizin gerçekleşmesi için canınız ve malınızla mücahidleri desteklemenizi diliyorum. Şehidlerin ve esirlerin ailelelerine sahip çıkınız, Şer’i sorumluluğunuz gereği Kabil’deki işbirlikçi hükümeti boykot ediniz” dedi.

Molla Ömer, Afganistan’ı işgal eden ve Afgan halkını esir alan işgal güçlerinin şimdi de müzakerelere başlamak istediğini belirterek “İşgalci düşman, Afganistan’ın özgürlüğüyle ve işgalin bitmesiyle neticelenecek sona bir müzakere istememektedir. Onlar, müzakerelerle işgallerini güvence altına almak istemektedir. Halkımız, işgalcilerin ülkemizde daha fazla kalmasına meşruiyet kazandıracak olan görüşmelere razı olmayacaktır. Afganistan bizim evimizdir. Hiçkimse kendi evinde, başkasının da söz sahibi olmasını, evini gasbedenin kölesi olmayı kabul etmez.

İşgalciler topraklarımızı gasbetti, halkımıza zulmetti. Şayet, müzakerelerde ciddiyseler, öncelikle Afganistan’daki işgale son versinler.İşgalci Amerika, mücahidlerin kendisine teslim olacağı bir müzakere istemektedir. Bunun gerçekleşmesi mümkün değildir” dedi.

Gösterdikleri direnişten ötürü Afganistanlı mücahidleri kutlayan Molla Ömer, “Hilekar düşman, dini merkezler, mescid gibi insanların kalabalık olduğu bölgelerde şehadet eylemleri adı altında bombalı saldırılar düzenlemektedir. Böylece mücahidlerin imajını zedelemeyi hedeflemektedir. Mücahidler, bu tuzağa düşmemelidir. Mücahidler, bu tür eylemlerden sakınmalıdır. Önceliğiniz Allah’ın rızasını kazanmak ve sonra da baskı altında kalan halkınıza iyilik etmek olsun. Yaşlılar ve önde gelenler sizden saygı görsün. Küçüklerinize şefkatle yaklaşın. Cihadi eylemlerinizin düzenli bir şekilde devam etmesi için İslam Emirliği’nin emirlerine tam olarak uyun” dedi.

Molla Ömer açıklamasında “kafir işgalcilerin hoşnutluğunu kazanmak için halkınıza yaptığınız zulümlere son verin. İşgalciler, Afganistan halkı için asla iyilik istememektedir. İşgalciler, Afganistan halkının akidesini ve kutsallarını çiğnemeye kalkıştı. Halkın tüm maddi servetini gasbettiler. Onlar, Afganistan’ı yeniden imar ettiklerini iddia etmektedir. Bu kuru sloganlarının arkasından çirkin hedeflerine ulaşmayı umud ediyorlar. Bu sloganların altından, Afganistan’ın yeniden imarı için topladıkları paraları ceplerine indirdiler. Onlar böylece faiz borçları içerisinde ülkemizin sonsuza kadar boğulmasını ve yerle bir olmasını planlıyorlar.

Onlar başı dik ve mü’min halkımızı köleleştirmek için ince hesaplar yaptılar. Yöneticilere çağrıda bulunuyorum, aşığılık ve yıkım içerisindeki hayatlarına son vermelerini istiyorum. Halklarıyla yaptıkları savaşa son versinler. Düşmanla olan utanç verici duruşları yerine İman hendeği içerisindeki mücahidlerin şerefli ve izzetli duruşlarına destek olsunlar.

Düşman, halkınızla savaşmanız için silahları omuzlarınıza bırakıyor. Fırsatı değerlendirin ve sizin sonunuz da Najib, Taraki, Karmal, Amin ve Şah Şuca gibi Rus işbirlikçilerin sonu gibi olmasın.

Şayet, batıl olan bu yolu terk ederseniz dünyanızı ve ahiretinizi kurtarırsınız. Batılı emperyalist güçlerin bu ülkede hezimetle karşı karşıya olduklarını bilmeniz gerekiyor. Şuanki durum, düşmanın bu ülkeden kaçacağını haber veriyor. Hak kafilesi ise zafere ulaşacaktır.

İslam Konferasnı Örgütü’ne seslenen Molla Ömer “Ben, İslam Konferansı Örgütü ve diğer insan hakları örgütlerine çağrıda bulunarak, Amerika ve müttefiklerinin sivil halka karşı işledikleri katliamlara engel olmalarını, katliamları işleyenlerin yargılanması için seslerini yükseltmelerini istiyorum.

Amerika ve işbirlikçi hükümet, ülkenin farklı bölgelerinde yasal olmayan hapishaneler açtı. Oralarda masum halkımıza zulmetmektedir. Tüm insan hakları örgütlerinin, sorumlulukları gereği bu vahşi katliamları acilen durdurması gerekmektedir. Esirlerden bir çoğu işkenceden ölürken bir çoğu da yaralandı.”

Dünya müslümanlarına da çağrıda bulunan Molla Ömer “Dünyadaki tüm müslümanlara Hz. Ömer’in ‘Allah bizi İslam ile izzetlendirdi. Biz izzeti, Allah'ın bizleri izzetlendirdiği şeyin dışında ararsak, Allah bizi zillete düşürür’ sözünü hatırlatıyor, İslami hükümleri uygulamak suretiyle ümmetin mecdini yeniden canlandırmlarını, dünyanın farklı bölgelerinde zulme uğrayan müslüman kardeşlerine yardım etmelerini, işgalcilere karşı cihadlarında onlara destek olmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Cihad meydanlarındaki direnişçilerden saflarını parçalamamalarını, bencil davranmamalarını isteyen Molla Ömer “Mücahidlerin imajını zedeleyecek her türlü komploya dikkat edin. Müslümanlara faydadan çok zarar verecek şiddet olaylarından ve eylemlerden sakının. Direniş meydanında, gasıp düşmanı vurmaya odaklanın. Asıl hedeflerinizden sizleri alıkoyacak işlerle uğraşmayın” dedi.

Molla Ömer “Müslümanlar, başta Afganistan, Irak, Filistin ve diğer bölgelerdeki mücahidlere dua etmekten geri durmamalı. İslami ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmelidir. Çünkü Amerika ve dostları, İslam aleminde kaos ve istikrarsız bir ortam yaratmak için büyük çaba harcamaktadır. Emperyalist hedeflerine ulaşmak için İslam ülkeleri arasında ihtilaflar çıkarmaktadır. Bütün müslümanlar, gerçek düşmanını bilmeli ve düşmanın komplolarına karşı uyanık olmalıdır” dedi.

Molla Ömer, açıklamasına Bakara Süresi’deki “Sizden önce gelip geçenlerin hali başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Onlara öyle bir yoksulluk, öyle dayanılmaz bir zorluk çattı ve öylesine sarsıldılar ki, sonunda elçi, beraberindeki mü'minlerle; "Allah'ın yardımı ne zaman?" diyordu. Dikkat edin. Şüphesiz Allah'ın yardımı pek yakındır” ayetle son verdi.

0 Comments:

Post a Comment