------

Peygamberimiz'in (s.a.v.) Kabrinin Resmi mi?

İngiliz müzayede kurumu Sotheby’s, Hz. Muhammed’in sandukasına ait olmadığı iddia edilen fotoğraf konusunda kararlı.. Fotoğraf, 17 Ekim tarihinde satışa çıkarılıyor...



İngiliz müzayede kurumu Sotheby’s, açık artırmayla satılacağını açıkladığı "Hz. Muhammed’in sandukasının tek fotoğrafı"nın gerçek olmadığı iddialarına karşı çıktı.

Dün bazı gazetelerde yer almasına rağmen, Sotheby’s’in bu fotoğrafı 17 Ekim’de "Hz. Muhammed’in sandukasının fotoğrafı" olarak satışa çıkartacağı öğrenildi. Sotheby’in basın sözcüsü de, Milliyet’e yaptığı açıklamada, "Bizim görüşümüz böyle ve fotoğraf aynen katalogda yer aldığı gibi 17 Ekim’de açık arttırmayla satışa sunulacaktır" dedi. Sandukanın, Hz. Muhammed’e değil, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in oğlu Orhan Gazi’ye ait olduğu şeklinde iddialar ortaya atılmıştı.

İngilizlerin ünlü müzayede kuruluşu Sotheby’s, Hz. Muhammed’in Medine’deki sandukasına ait olduğunu iddia ettiği fotoğrafın, Osman Gazi’ye ait olduğunu kabul etti. Kuruluş, gerçeği ortaya çıkaran Milliyet’e de teşekkür etti. Milliyet’e gönderdiği e-maille "Gerçeğin ortaya çıkarılmasındaki katkılarından dolayı teşekkür eden" Sotheby’s Direktörü Paul Quarrie, Osman Gazi’nin sandukasının daha büyük bir fotoğrafıyla yaptıkları karşılaştırma sonucu, açık artırmaya çıkarmayı planladıkları fotoğrafın da Osmanlı padişahına ait olduğu sonucuna vardıklarını söyledi. Quarrie bu nedenle, fotoğrafı müzayededen çektiklerini de kaydetti.

milliyet

0 Comments:

Post a Comment