------

Avrupa'nın Hain Zaferi



1932 yılında Cumhuriyet gazetesi bir güzellik yarışması tertipler. Türkiye’nin bu ilk güzellik yarışmasını Keriman Halis kazanır. Türkiye’nin ilk güzellik yarışmasını kazanan 19 yaşındaki Keriman Halis, aynı yıl 28 ülkenin katılmasıyla Belçika’nın Spa şehrinde düzenlenen dünya güzellik yarışmasına Türkiye’yi temsilen gönderilir.

İlk kez bir Türk kızı dünya güzellik yarışmasına katılacaktır. Herkes yarışmanın sonucunu merak etmektedir. Her ülkeden gelen katılımcılar günlerce Belçika’nın Spa şehrinde çeşitli kişilerle görüşür ve konuşurlar.

Derken yarışma günü gelir ve ülkelerini temsil eden kızlar jürinin önüne sırayla gelip, puan toplamaya çalışırlar. Bütün katılımcıları izleyen jüri üyeleri puan değerlendirmesi yapmak üzere başka bir salonda toplanırlar. Başkan kürsüye gelir ve jüri üyelerine şu konuşmayı yapar;

“Sayın jüri üyeleri, bugün Avrupa’nın zaferini kutluyoruz. Yüzyıllardır dünya üzerinde hâkimiyetini sürdüren Osmanlı imparatorluğu artık bitmiştir. Onu Avrupa bitirmiştir. Bir zamanlar sokağa bile, pencere arkasından seyredebilen Müslüman kadınların temsilcisi olan Türk güzeli Keriman Halis, karşımıza mayo ile çıkıp kendini bize beğendirmeye çalışmıştır. Bu Türk kızını kendi zaferimizin tacı kabul edeceğiz ve onu kraliçe seçeceğiz. Bu sene güzellik kraliçesi seçmiyoruz. Bu sene İslam’ı ve Türkleri yenmenin zaferini kutluyoruz. Avrupa’nın zaferini kutluyoruz. Bundan dolayı Türk güzelini dünya güzeli olarak seçeceğiz. Fakat kadehlerimizi Avrupa’nın zaferi için kaldıracağız.”

Bu konuşmadan sonra jüri üyeleri toplandıkları salondan çıkarlar ve Türkiye’yi temsilen dünya güzellik yarışmasına katılan Keriman Halis’i dünya güzeli olarak seçtiklerini açıklarlar.

Bu güzellik yarışmasıyla Orhan Pamuk’un Nobel Edebiyat ödülü almasında çok büyük benzerlikler var. “Türkler 1 milyon Ermeni’yi ve 30 bin Kürt’ü kesti” dediği için Orhan Pamuk’a Nobel ödülü verilmiştir.

Tıpkı dünya güzellik yarışmasını katılan ilk Türk kızını dünya güzeli seçerek kendi zaferini ödüllendiren Avrupa bu defada kendi zaferini ödüllendirmiş ve Türkler soykırım yapmıştır diyen bir yazara Nobel Edebiyat ödülünü vermiştir. Avrupa’nın ve Ermenilerin bu yalan tezini kendi vatanına ve içinden çıktığı milletine rağmen kabul eden bir yazar Nobel’le ödüllendirilmiştir.

Keriman Halis’i dünya güzeli seçerken jüri başkanının yaptığı konuşma Nobel jürisine de yapıldı mı? Bilmiyorum ama tıpkı Keriman Halis’in birinciliği gibi Orhan Pamuk’a verilen Nobel ödülü de Türkiye’de Avrupa’nın istediği değişimlerin başladığının göstergesi niteliğindedir.

0 Comments:

Post a Comment