------

Hurma Hakkında Bilinmeyenler



● Hurma betakaroten açısından çok zengindir. Betakarotenin hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önleyici özelliği vardır.
● Hurmada potasyum miktarı bol olduğu için çocuğun gelişmesini ve hasta olmamasını sağlar.
● Hurmanın hazmedilmesi muz gibi zor olmamakla beraber, fosfor açısından zengin olduğu için kısırlık tedavisinde ilahi bir ilaçtır.
● Hurma cevizli ve bademli yenirse başka bir şeyi aratmayacak şekilde doyurur ve çok kuvvetli bir gıda olur.
● Eski Arapların ve bugünde halâ bedevilerin esas gıdaları hurmadır. Sağlıklarından hiçbir şikayetleri yoktur. Hastanenin yolunu bilmezler.
● Hurma yetişen ülkelerde kanser hastalığı ve kalp rahatsızlığı görülmemektedir.
● Dünyada mevcut olan tüm meyvelerin vitamin ve kalorileri hurmada mevcuttur.
● Kalp ve damar hastalıklarından korunmada etkili rol oynadığı kanıtlanmıştır.
● Kansere karşı koruyucu olduğu kanıtlanmıştır.
● Boğaz ağrısını kestiği kanıtlanmıştır.
● Bronşit, öksürük ve soğuk algınlığını giderir.
● Kalp dostu olarak bilinen elmada daha çok bakır ve çinko bulunurken, hurmada sodyum, postasyum magnezyum kalsiyum ve demirin 2 kat daha fazla olduğu ve düzenli olarak tüketildiğinde ise kalp ve damar açıcı özelliği kanıtlanmıştır.
● Hurma bedeni ve zihin gelişimini sağlar.
● Protein içerir.
● Protein, yağ ve karbonhidrat ( üçü birarada ) içeren tek meyvedir.
● Vücudun yaşlanma belirtilerini azaltır.
● Hurma, cildi besler, hamilelik ve güneş lekelerini yok eder.
● İçerdiği demir sayesinde kansızlığı iyi gelir.
● B1, B2 vitaminlerinin birarada bulunmasından dolayı karaciğeri kuvvetlendirir.
● İçerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik hastalarına karşı koruyucu özellik taşır.
● Hurma çekirdeğinden öğütülmüş bir fincan kahve; zihin açıcı, dinlendirici bir
etki gösterir.
● Asabilik, sinir bozukluluğu ve strese iyi gelir. Stresli ve gergin yaşantısı olanlara sabah, öğlen ve akşam saatlerinde üçer adet hurma yemesi son zamanlarda tıp adamlarınca tavsiye edilir.
● Şeker oranını ayarlayan tek meyvedir.
● İçerdiği demir sayesinde Anemi hastalığını kaldırdığı tıbben ispatlanmıştır.
● Damar sertliği ve kolestrole karşı koruyucu görevi yapar ve şişmanlama tehlikesine yol açmaz.
● Vücudun ihtiyaçlarına engel olmaz.
● Üzerinde mikrop barındırmayan tek meyvedir.
● Baş ağrısı ve iltihaba karşı etkilidir.
● Vücuda enerji ve kuvvet verir.
● Cinsel gücü arttırır.
● Kansızlığı azaltır.
● Hamile ve yeni doğum yapmış olanlara kendilerini toparlamalarına yardımcı olur. Ayrıca anne sütünü arttırır.
● Sindirimi kolaylaştırır, kabızlığa iyi gelir.
● Kuru hurmanın kalori değeri daha fazladır.
● 100gr. hurmada ortalama 260 kalori vardır. Bu değer kayısıda ve şeftalide 52, muzda 97 ve portakalda 48 dir.


0 Comments:

Post a Comment