"Bal kabağı" deyip geçmeyin! Çünkü, bu ürün alzheimer, erken yaşlanma ve kansere karşı koruyucu olmasının yanısıra, vücudun "paslanmasını" önleyen en güçlü antioksidanların bir çoğunu içeriyor.
Göz ve Beyin İçin Mükemmel Bir Besin
Bal kabağının hem göz hem de beyin sağlığı için de mükemmel bir besin olduğunu belirten uzmanlar, bal kabağının kolay sindirilebilme özelliğiyle mide ve bağırsaklar için de birçok faydasının bulunduğunu vurguluyor.
Kabızlık ve Hemoroidi Olanlara da Tavsiye Ediliyor
Uzmanlar, bal kabağının bol miktarda lif içermesi nedeniyle gıdalar ile alınan toksinlerin atılmasına ve kolesterolün düşmesine de yardımcı olduğuna işaret ederek, bu ürünün konstipasyon (kabızlık) ve hemoroid (basur) sorunu olanlara da tavsiye edildiğini belirtiyor.
Bal kabağı kolay sindirilebilmesi ve önemli özellikler taşıması nedeniyle soframızdan eksik edilmemesi gereken bir besin ve haftada birkaç kez yarım su bardağı kadar tüketimi yeterli...
Şu Vitaminleri de İçeriyor
100 gram bal kabağı protein, karbonhidrat, lif, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, A, B1, B2, B3, C ve E vitaminlerini içeriyor.
Bal Kabağı Nasıl Seçilir?
Uzmanlar, vatandaşlara bal kabağı alırken, önceden soyulmuş ve ambalajlı olanları tercih etmemelerini öneriyor. Kabuk rengi soluk olmayıp, canlı renkli ve sert olan bal kabağının tercih edilmesi de ayrıca önem taşıyor.
Kabak Çekirdeği de Mükemmel Bir Mineral
Mineraller açısından mükemmel bir kaynak olan kabak çekirdekleri de B vitaminlerini de içerdiği gibi kemik sağlığı ve kan pıhtılaşması için önemli K vitaminini de bünyesinde barındırıyor.
Yarım bardak kabak çekirdeği ile günlük magnezyum gereksiniminin yüzde 46.1’i, demirin yüzde 28.7’si, manganezin yüzde 52’si, bakırın yüzde 24’ü, proteinin yüzde 16.9’u ve çinkonun da yüzde 17.1’inin karşılanabileceği belirtiliyor.
Uzmanlar kabak çekirdeğinde bulunan yağ bileşenlerinin, testosteron ve DHT tarafından oluşturulan prostat hücre çoğalımının tetiklenmesini engellediğinin de gözlemlendiğini belirtiyorlar.
Açken tüketildiği zaman bağırsak kurtlarının düşürülmesine de yardımcı olan kabak çekirdeğinin, kemik yoğunluğunun artırılmasına olan katkıları konusunda ise çalışmalar sürüyor.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
International
Resim
Haber
Pictures
Bilder
Makale
Video Seyret
Belgesel
Sağlık
Cihad
Hikaye
Hz. Muhammed
العربيه
Film İndir
Wallpaper
Tasavvuf
E-Kitap
Documentary
Kur’an-ı Kerim
Klip
Eğitim
Dokumentar
Mp3
Program
Dini Bilgiler
Çizgi Film
Ebook
Movie
Ahir Zaman
News
Software
Biyografi
Programm
Sohbet İzle
Verschiedenes
Video Clip
Video Klip
Edebiyat
Film Seyret
Français
Others
E-Buch
Torrent
Русский
Quran
فارسی
English Lectures
Español
Koran
Cep Telefonu
Diğer
English Mp3
Musik
Tavsiye Site
Sesli Kitap
Shqip
日本語
Beitrag
Bahasa Indonesia
Suomi
മലയാളം
Bahasa Melayu
Dutch
Italiano
Lietuvių Kalba
Maranao
Mobile
Norsk
Português
Svenska
Čeština
Азәрбајҹан
Українська
български
түркмен
اردو
الروهنجيا
ภาษาไทย
0 Comments:
Post a Comment